Ksenotransplantasyon

Author:

KATIRCIOĞLU Salih Fehmi1ORCID,KESKİN Hasan Attila1ORCID

Affiliation:

1. Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Kalp ve Damar Cerrahi Kliniği, Ankara, Türkiye

Abstract

Gözden geçirmenin amacı: Bu çalışmanın amacı, ksenotransplantasyondaki son ilerlemeyi vurgulamak ve sağlık sisteminin bir klinik deneyi onaylaması olası hale gelmeden önce kalan engelleri/adımları tartışmaktır. Bulgular: Klinik öncesi modellerde yaşamı destekleyen ksenogreftlerin uzun süreli hayatta kalması, ksenotransplantasyonun klinik deneylerinin tartışılmasına yol açmıştır. FDA onayına dayalı klinik kardiyak ksenotransplant raporları ve beyin ölümü gerçekleşmiş insanlara renal ksenotransplantlar, klinik denemelerin daha fazla değerlendirilmesine yol açmıştır. Transplant topluluğu ve bilim kurulları arasındaki tartışmalar, ksenotransplantların klinik bir denemesinin onaylanmasından önce kritik sonraki adımları belirledi. Bu adımlar, klinik bağışıklık bastırma protokolünün ve genetiği değiştirilmiş bir kaynak hayvandan alınan organın, en az 6 aylık tekrarlanabilir hayatta kalma süresine sahip insan olmayan primatlarda test edilmesini içerir. Ek olarak, uygun viral sürveyans protokolleri ve ksenogreftlerin uygun insan fizyolojisini desteklediğine dair onay, muhtemelen sağlık örgütü onayı için kritik unsurlar olacaktır. Son olarak, insan ölü modelinde yapılacak daha ileri çalışmaların, ksenogreftlere karşı insan immün ve fizyolojik tepkileri hakkında kritik bilgiler sağlaması muhtemeldir. Sonuç: Bu gözden geçirme, insan dışı hayvan modellerindeki mevcut ilerlemeyi ve insan ksenotransplantasyonuna ilişkin son çalışmaları vurgulamaktadır. Ayrıca, klinik bir ksenotransplantasyon denemesi onaylanmadan önce ulaşılması gereken kalan engelleri ve şu anda anlaşılan klinik gerekliliklerini gerekliliklerini de açıklamaktadır.

Funder

Yoktur

Publisher

Medical Journal of Ankara Training and Research Hospital

Subject

General Earth and Planetary Sciences,General Environmental Science

Reference93 articles.

1. 1) Dooldeniya MD, Warrens AN. “Xenotransplantation: where are we today?”. Journal of the Royal Society of Medicine. 2003;96 (3): 111–117.

2. 2) Mitchell CB . “Xenotransplanation and Transgenics: The Need to Discuss Limits”. Cbhd. CBHD 2000. Retrieved 19 November 2018. Xenotransplantation. Definition by the World Health Organization.

3. 3) Sarah T, Jason SR. “”Hybrids and Chimeras: A Consultation on the Ethical and Social Implications of Creating Human/Animal Embryos in Research” (2007), by the HFEA”. The Embryo Project at Arizona State University.

4. 4) Tentler JJ, Tan AC, Weekes CD, Jimeno A, Leong S, Pitts TM, Arcaroli JJ, Messersmith WA, Eckhardt SG. “Patient-derived tumour xenografts as models for oncology drug development”. Nature Reviews. Clinical Oncology. 2012; 9 (6): 338–50.

5. 5) Kress JM. “Xenotransplantation: Ethics and economics”. Food and Drug Law Journal. 1998; 53 (2): 353–384. PMID 10346691.

同舟云学术

1.学者识别学者识别

2.学术分析学术分析

3.人才评估人才评估

"同舟云学术"是以全球学者为主线,采集、加工和组织学术论文而形成的新型学术文献查询和分析系统,可以对全球学者进行文献检索和人才价值评估。用户可以通过关注某些学科领域的顶尖人物而持续追踪该领域的学科进展和研究前沿。经过近期的数据扩容,当前同舟云学术共收录了国内外主流学术期刊6万余种,收集的期刊论文及会议论文总量共计约1.5亿篇,并以每天添加12000余篇中外论文的速度递增。我们也可以为用户提供个性化、定制化的学者数据。欢迎来电咨询!咨询电话:010-8811{复制后删除}0370

www.globalauthorid.com

TOP

Copyright © 2019-2024 北京同舟云网络信息技术有限公司
京公网安备11010802033243号  京ICP备18003416号-3