Affiliation:
1. UŞAK ÜNİVERSİTESİ, KARAHALLI MESLEK YÜKSEKOKULU
Abstract
Kent Bahçeciliği uygulamaları; sürdürülebilir gıda tedariki sağlamak, kent estetiğine katkı sunmak, yeşil altyapıyı dirençli hale getirmek, sosyal bağları güçlendirmek, karbon ayak izini azaltmak, yaşam kalitesini yükseltmek ve vatandaş katılımını teşvik etmek gibi katkılarından dolayı tercih edilmektedir. Bu uygulamalara, kent yöneticilerinin yanında vatandaşlar da bazen bireysel bazen de kolektif olarak katılım sağlayarak katkılar sunmaktadır. Çalışma genelinde topluluk bahçeciliği, gerilla bahçecilik ve kendin yap bahçeciliği olarak anılan uygulamalar kent bahçeciliği şemsiye kavramı altında sunulmaktadır. Çalışmanın amacı, kent bahçeciliği uygulamalarını teorik ve pratik eksende kapsamlı olarak irdeleyerek sürdürülebilir kent politikaları bağlamında değerlendirmeler yapmaktır.
Funder
Bu araştırma için hiçbir dış finansman alınmamıştır.
Publisher
Yerel Yonetim Arastirma Yardim ve Egitim Dernegi
Reference67 articles.
1. Ackerman, Kubi, Conard, Michael, Culligan, Patricia, Plunz, Richard, Sutto, Maria-Paola ve Whittinghill, Leigh (2014), “Sustainable Food Systems for Future Cities: The Potential of Urban Agriculture”, The Economic and Social Review, 45 (2), s. 189-206.
2. Aktepe, Münir (1958), “18. Asrın İlk Yarısında İstanbul’un Nüfus Meselelerine Dair Bazı Vesikalar,” İstanbul Üniversitesi Tarih Dergisi, 9 (3), s. 1-30.
3. Andersson, Erik., Barthel, Stephan, ve Ahrné, Karin (2007), “Measuring Social–Ecological Dynamics Behind the Generation of Ecosystem Services”, Ecological Applications, 17 (5), s. 1267-1278.
4. Armstrong, Donna (2000), “A Survey of Community Gardens in Upstate New York: Implications for Health Promotion and Community Development.” Health & Place, 6(4), s. 319-327.
5. Atkinson, Jennifer (2007), “Seeds of Change: The New Place of Gardens in Contemporary Utopia”, Utopian Studies, 18 (2), s. 237-260.