The Therapeutic Benefits of Hippotherapy: Occupational Therapy Perspective

Author:

KOÇ Polat1ORCID,ALTINKAYA Neyran1ORCID,İNANÇ Gonca1ORCID

Affiliation:

1. YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ

Abstract

Bu derleme makalede, Ergoterapi bakış açısı ile atların ritmik salınımları ve vücut sıcaklığının binicinin lökomotor ve duyusal faaliyetlerini etkilemesi esasına göre çalışan bir rehabilitasyon yaklaşımı olan hippoterapinin terapatik yararlarının ortaya konulması amaçlanmıştır. Son yıllarda hippoterapi ile ilgili yapılan araştırmaların çoğu, özellikle postür, denge, kuvvet, koordinasyon ve sensorimotor programlamayı içeren fiziksel engellere uygulanan rehabilitasyon faydaları üzerine olmuştur. Fiziksel hedeflere ulaşma sırasında hippoterapi uygulamalarının benzersiz yaklaşımı beraberinde sosyal, billişsel, akademik, davranışsal, psikolojik ve iletişim alanındaki sonuçları da etkilemektedir. Hippoterapi uygulamaları sırasındaki tedavi yaklaşımı çok yönlü olup, tüm vücut sistemlerinde olağanüstü etkiler göstermektedir. Hippoterapide doğru yöntem, doğru at ve profesyonel bir ekip ile birçok hastalığın tedavisi ve problemlerinin giderilmesinin mümkün olabileceği görülmektedir. Hippoterapi uygulamalarında profesyonel ekibin içerisinde yer alan Ergoterapistler sağlığı ve refahı aktiviteler yoluyla geliştirirler. Ergoterapistler günlük aktivitelerde motor kontrolü, koordinasyonu, dengeyi, dikkati, duyusal süreçleri ve performansı iyileştirmeyi hedeflemektedir. Bu hedeflerine atın ritmik ve dinamik hareketinden, dokusundan ve sıcaklığından yararlanarak ulaşırlar. Ülkemizde hippoterapinin önemi hekimler ve terapistler tarafından daha derinden anlaşıldıkça daha fazla hasta ve ailelerinin bu tedaviden fayda göreceği öngörülmektedir.

Funder

Çalışma sırasında hiçbir kurum ya da kişiden finansal destek alınmamıştır.

Publisher

Gumushane University

Subject

General Medicine

Reference40 articles.

1. 1. Savishinsky, J.S. (1983). “Pet Ideas: the Domestication of Animals, Human Behavior and Human Emotions”. In: A. H. Katcher & A. M. Beck (Ed.). New Perspectives on Our Lives with Companion Animals (112-131). Philadelphia: Univ of Pennsylvania Pr.

2. 2. Monfort Montolio, M. and Sancho-Pelluz, J. (2019). “Animal-Assisted Therapy in the Residential Treatment of Dual Pathology”. International journal of environ research public health, 17 (1), 120.

3. 3. Yılmaz, C. ve Ersoy, N. (2014). “Kronik ve Kritik Hasta İle Hayvan Etkileşimi”. Lokman Hekim Journal, 5, 34-35.

4. 4. Köseman, A. ve Şeker, İ. (2015). “Hippoterapi ve Terapide Kullanılan Atların Özellikleri”. Erciyes Üniversitesi Veteriner Fakültesi Derneği, 12 (3), 195-201.

5. 5. Koca, T.T. and Ataseven, H. (2015). “What is hippotherapy? The indications and effectiveness of hippotherapy”. Northern clinics of Istanbul, 2 (3), 247-252.

同舟云学术

1.学者识别学者识别

2.学术分析学术分析

3.人才评估人才评估

"同舟云学术"是以全球学者为主线,采集、加工和组织学术论文而形成的新型学术文献查询和分析系统,可以对全球学者进行文献检索和人才价值评估。用户可以通过关注某些学科领域的顶尖人物而持续追踪该领域的学科进展和研究前沿。经过近期的数据扩容,当前同舟云学术共收录了国内外主流学术期刊6万余种,收集的期刊论文及会议论文总量共计约1.5亿篇,并以每天添加12000余篇中外论文的速度递增。我们也可以为用户提供个性化、定制化的学者数据。欢迎来电咨询!咨询电话:010-8811{复制后删除}0370

www.globalauthorid.com

TOP

Copyright © 2019-2024 北京同舟云网络信息技术有限公司
京公网安备11010802033243号  京ICP备18003416号-3